.

Lippukunta

Riihiveikot ry on riihimäkeläinen partiolippukunta. Riihiveikoissa on toimintaa ja tekemistä kaikenikäisille lapsista aikuisiin. Partio meillä on seikkailua, ystävyyttä, leirejä, retkiä ja partiotaitokilpailuja. Toimintamme perustuu partion ikäkausiin, ja meillä jokaiselle ikäkaudelle on kohdennettua ohjelmaa. Lippukunnassamme toimii aktiivisesti yksi sudenpentulauma, yksi seikkailijavartio, yksi tarpojavartio, yksi vaeltajavartio ja yksi aikuisryhmä sekä perhepartioryhmä, jossa on ohjelmaa alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmille.

Ryhmät sudenpennuista samoajiin kokoontuvat viikoittain kololla. Vaeltajat ja aikuiset kokoontuvat sovitusti hieman harvemmin. Kokouksissa tehdään oman ikäkauden aktiviteetteja, joissa opitaan luonto- ja retkitaitoja, kädentaitoja, ryhmässä toimimista, luovuutta, toimeliaisuutta ja vastuun kantamista. Taidot ja tehtävät kasvavat vähitellen iän myötä.

Partiossa parhaimmillaan:

  • retkeillään luonnossa, metsässä ja vesillä
  • yövytään teltassa tai kämpässä, kesällä ja talvella
  • osallistutaan erilaisille leireille
  • leikitään ja lauletaan kavereiden kanssa
  • opitaan kokemisen ja tekemisen kautta
  • päätetään yhdessä asioista ja jaetaan vastuuta

Aktiviteetteja tekemällä perehdytään uuteen ja opitaan toimimaan yhdessä. Samalla valmistaudutaan retkiin, kisoihin, leireihin ja vaelluksiin. Retket ovat päivän tai viikonlopun mittaisia tapahtumia, jolloin mennään lippukunnan eräkämpille tai telttaretkelle. Leirit ovat yli kolme päivää kestäviä tapahtumia, joita järjestetään kesällä ja talvella.

Oman ryhmän toiminnan ohella järjestetään koko lippukunnan ja alueen yhteisiä tapahtumia, leirejä ja tempauksia. Niissä partiolaiset pääsevät kokemaan uusia asioita ja tutustumaan toisiinsa.

Riihiveikot on yksi Riihimäen kolmesta lippukunnasta ja jäseniä lippukunnassa on noin 120. Kolomme sijaitsee Riihimäen keskustassa, Kirkkopuiston seurakuntakodin alakerrassa, osoitteessa Kirkkopolku 2. Sisäänkäynti on Narnia-nuorisotilan ja seurakuntakodin väliseltä sisäpihalta.

Riihiveikoilla on kaksi eräkämppää, jotka ovat koko lippukunnan retkeilykäytössä. Toinen kämpistä sijaitsee Hirvijärven lähistöllä ja toinen Kypärällä Riihimäen ja Hyvinkään välimaastossa. Lisäksi käytössämme on Riihimäen Partiolaisten Tuki Ry:n tontti Hirvijärven rannalla, joka soveltuu erinomaisesti esimerkiksi teltta- ja laavuretkeilyyn.